Торт “Єгипетський” з двома видами крему. Дуже ніжний, тане у роті!

Цей торт простий у приготуванні, але дуже цікавий на смак. У ньому ніжні горіхові коржі поєднуються з двома видами крему і створюють особливий смак. Торт ніжний і просто тане в роті!

Торт “Єгипетський”

Форма 22 см. Інгредієнти на один корж: 3 білки, 2,5 ст. ложки цукру, 0,5 ст. ложки борошна, 50 г мелених волоських горіхів.
Крем 1: 10 жовтків, 10 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок борошна, 2 п. ванільного цукру, 350 г молока, 300 г масла.
Крем 2: 550 г сметани, 150 г цукрової пудри. Для декору 100 г смаженого арахісу.
Коржі. Білки з дрібкою солі збити з цукром. Додати всі інші інгредієнти і добре вимішати. Викласти у застелену пергаментом форму і випікати при температурі 180 ОС 20 хв. Випекти таких три коржі.
Крем 1. Змішати всі інгредієнти (крім масла) і зварити густий крем. Коли охолоне, збити із маслом.
Крем 2. Сметану збити з пудрою до густої маси.
Сформувати торт. На корж викласти крем 1, на нього крем 2, корж і т.д. Залишками крему змастити торт зверху. Поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Надії Бутин

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook