Новий “Наполеон”
Форма 26 см. Тісто: 550 г борошна + 1,5 ч. ложки розпушувача, 300г маргарину або масла, 200 мл сметани, 6 жовтків. Прошарок безе: 6 білків, 270 г цукру, 200 г горіхів.
Крем: 500 г масла 1 б. згущеного молока (380 г), 1 б. вареного згущеного молока (380 г).
Коржі. У борошно додати розпушувач, натерти маргарин, перетерти руками в крихти. Жовтки збити, додати сметану, збиваємо до однорідної маси, виливаємо у борошно, замісити і зібрати тісто у грудочку. Замотати у харчову плівку та в холодильник на 30 хв. Збити добре білки, додати цукор та збити до густої маси. Горіхи подрібнити до стану крихти і з’єднати з білковою масою, легенько перемішати.
Охолоджене тісто поділити на 7 частин. Розкотити одну частину на пергаменті, вирізати кришкою (у мене діаметр 26 см), змастити білковим прошарком і пекти 20 хв при 180 ОС.
Так спекти 6 коржів, сьомий спекти без нічого.
Крем. Збити масло до однорідної маси, додати варене згущене молоко та звичайне. Важливо, щоб і масло і згущене молоко було однакової температури.
Змастити коржі, останній корж покласти без безе. Змастити боки та верх, прикрасити. Я обсипала боки крихтою, а верх горішками.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 49