Як зберегти квасолю, щоб не завелися жучки. Поради від господинь

Мабуть, із кожним було: дістаєш квасолю, а там жучки... Так от щоб такого не було, щоб квасоля гарно зберігалася не тільки до наступного літа, а й навіть кілька років поспіль, треба знати деякі хитрощі. Допомагає звичайна...
  • Зберігати в холодильнику.
  • Заморозити.
  • Покласти разом з квасолею у банку кілька зубців часнику.
  • Пошити мішечки з будь-якої тканини, вимочити їх в ропі (дуже солоній воді), висушити, засипати квасолю і зберігати скільки треба. Тільки суху квасолю, не зелену.
  • Тримати у скляних банках з металевими кришками, що закручуються. Обов’язково на холоді!
  • В банку з квасолею покласти лавровий лист на дно і зубчик часнику.
  • Добре висушену квасолю зберігати у пластикових пляшках.
  • Суху квасолю тримати в морозильній камері 2-3 дні. Потім дістати, просушити при кімнатній температурі (від конденсату) і скласти в банки або сухі пляшки. Ніколи жучки не заводилися.
  • В духовці трохи підсушити і скласти в пластикові пляшки.
  • Раніше завжди зберігали в стручках на горищі – жучків не було.
  • “Десь прочитала, що потрібно зберігати квасолю зі стеблами кропу зберігати. Так і робили. З того часу – стручки квасолі і сухий кріп просто разом розстеляла на горищі. Жучків після цього не було жодного разу”.
  • “Свекруха пересипає попелом (золою), жучки не заводяться”.
  • Почищену суху квасолю поділити на порції, скласти в кульочки, покласти на дві доби в морозильну камеру. Потім зберігаємо в сухій кладовці вже.
  • “Квасолю злегка прогріваю в духовці (десь 50 ОС), недовго, щоб нагрілася, тоді всі можливі личинки гинуть. Складаю в трилітрові банки під капронову кришку. Тримаю в хаті в коморі або іншому сухому місці. А ту що садити після чищення пересипаю в банку і кладу в холодильник. До весни. Яка ще зеленкувата, то йде в морозилку”.
  • Не треба лущити квасолю: краще зберігається у лушпині.
  • “Не повірите, але це правда. Ще колись виписувала газету “Порадниця”, там жіночка радила зберігати квасолю у ящичку паперовому і між квасолю увіткнути металеві кришки. Штук з 10 на 3 літри квасолі (кришки необов’язково мають бути нові, тільки щоб були чистенькі і сухі). Зберігати у сухому місці. Так роблю багато років, жучків немає. Вони бояться металу”.

Спробуйте приготувати з квасолі:

Консервована квасоля: взимку їмо як салат і варю з неї смачний суп!

Лобіо на зиму. Дуже смачна консервація з квасолі!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook