“Швидкі” круасани. Тісто багатошарове, як листкове

За цим рецептом вдаються круасани з ідеальною структурою: ніжні, повітряні, багатошарові. Секрет - в особливій підготовці тіста.

“Швидкі” круасани

Об’єм склянки – 250 мл. 1 скл. молока, 1 скл. гарячої води, 2 ст. ложки цукру, дрібка солі, 1 п. сухих дріжджів, 40-50 г м’якого масла, борошно. 200 г масла для змащування тіста. Начинка – шоколадна цукерка з арахісом (розрізана на 4 частини), мармеладна цукерка тощо.

1 скл. молока, 1 скл. гарячої води, 2 ст. ложки цукру, дрібку солі, 1 п. сухих дріжджів розчинити, додати борошно, 40-50 г м’якого масла, замісити тісто, поступово підсипаючи борошно. Тісто має бути нетуге (борошном не забийте!), накрити рушником, нехай підходить кілька годин, можна один раз обім’яти.
Завчасно дістати 1 п. масла (200 г) з холодильника, щоб стало м’яким, поділити його на 7 частин. Тісто поділити на 8 однакових кульок. Розкотити тонко одну кульку в коло, змастити 1 частиною м’якого масла. Накрити другою розкоченою частиною тіста, змастити маслом і т.д. Так скласти всі пласти тіста один на один, перемащуючи їх маслом. Накрити восьмим пластом тіста, поставити на 30 хв у холод. Потім цей стос паляниць розкотити, порізати на сегменти-трикутники. На широкий край покласти начинку і згорнути рулетиком до вузького краю.
Змастити жовтком, збитим з ложкою молока. Поставити у розігріту до 200 ОС, через 10 хв зменшити температуру до 180 ОС і пекти ще 20-25 хв. Остудити на решітці, посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Юлії Іванівни

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook