Бісквітний рулет з бананом
7 яєць (відділити білки від жовтків), 7 ст. ложок цукру, просіяні 7 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки кип’ятку, 3 ст. ложки олії без запаху, 1 ст. ложка какао.
Білки збити у круту піну, додаючи тонкою цівкою 7 ст. ложок цукру, не перестаючи збивати, 7 жовтків по одному, просіяні 7 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки кип’ятку, 3 ст. ложки олії без запаху, легенько збити на малих обертах.
Розділити на 2 рівні частини. До однієї частини додати 1 ст. ложку просіяного какао, дрібку кориці, добре вимішати.
На деко, застелене пергаментом, вилити хвилями жовте тісто, потім хвилями вилити коричневе тісто. Випікати при температурі 18 ОС 20 хв.
Зразу з готового бісквіту зняти пергамент, посипаємо крізь сито ледь-ледь цукровою пудрою, скрутити у вологе полотенце, охолодити до повного остигання.
Крем: 500 мл молока, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 6 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г масла.
Крем: 500 мл молока закип’ятити. 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 6 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру перемішати до однорідності і тонкою цівкою додати у кип’ячене молоко, варити при слабій температурі до загустіння. Накрити заварну масу харчовою плівкою впритул, остудити до кімнатної температури. 300 г вершкового масла збити, поступово додаючи заварну масу, ще раз збити до пухкої маси.
Рулет розгорнути, змастити кремом, на край бісквіта викласти банани (в мене пішло 2 більших), сформувати рулет, верх змастити кремом, прикрасити за своїм бажанням.
Рецепт бісквіта Людмили Антіпіної, готувала і фотографувала Магдалина Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 20