Картопляні рулетики з грибами
5-6 картоплин (це десь 1-1,5 кг), 2 цибулини, 1 зубець часнику, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна з чубком, 1 ст. ложка майонезу, 300 г сирих печериць, 200 г сметани, сіль, перець до смаку, 100 г сиру твердого, олія для смаження.
Картоплю та одну цибулю натерти на дрібній терці, посолити, поперчити, додати яйце, борошно, майонез. Добре вимішати та смажити деруни, але на звичні, а подовгуваті. Мають бути не дуже тонкі і не дуже товсті.
Печериці почистити та дрібно порізати і обсмажити з цибулькою. Посолити, поперчити, вдушити часничок. Покласти начинку на вузький край деруна і загорнути рулетиком. Рулетики скласти у змащену форму для запікання. Змазати рулетики добре сметаною, посипати сиром та запікати у духовці 20 хв при 200 ОС. Деруни виходять дуже м’якенькі, запашні та смачні. Смакуючи, можна ще полити сметаною.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 24