Торт “Кривава Мері” (коржі на томатному соку)

На вигляд цей торт ніби медівник, але меду у складі нема - тільки томатний сік і мінімум інгредієнтів - ні масла, ні яєць! І виходить дійсно смачний тортик!

Торт “Кривава Мері”

250 г томатного соку (домашнього, у мене звичайний “Садочок”), 75 г олії, 1 ч. ложка соди, 1 скл. цукру (250 мл), 4,5 скл. борошна (у мене пішло 4 скл., але ще підмішувала).
До томатного соку додати олію, цукор, соду. Вимішати і залишити на 10-15 хв, щоб сода погасилася. Поступово потрохи додати муку і вимішати. Мішала дерев’яною ложкою, потім місила руками. Руки змастила олією. Тісто має бути не дуже забите, приблизно як на вареники. Кількість муки залежить від її якості (просіяти через сито) та від густоти томатного соку.
Розділити на 4-5 частин, я поділила на 5. Розкотити, проколоти виделкою і пекти 8 хв при 200 ОС. Я вирізала кришкою від сковорідки (26 см), пекла на пергаменті, нічим не змащувала. Корж не має бути сухим і запеченим.
Перекладати кремом, який любите. У мене з пудингу:
1 п. пудингу сметанкового розвести в 0,5 л молока, додати 200 г цукру, заварити. Коли остигне, додати 200-300 г масла.
Коли перемащувала, на крем ще клала вишеньки (вишні у свому соку). Боки і верх посипала крихтою з тих же коржів (залишила трохи тіста на крихту). Дати постояти пару годин при кімнатній температурі, щоб просочився.
Рецепт і фото Лілії Мацько

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook