Торт-пляцок “Три смаки”
- Форма 25×30 см. Для тіста: 4 жовтки, 250 г маргарину, розпушувачу 1 п. (18 г), 240 г цукру, 3 ст. ложки сметани, борошна 550 г або 3 скл. по 250 мл.
- Макова начинка: 200 г маку, 100 г цукру, 4 білки, 2 ст. ложки крохмалю, 50 г м’якого масла.
- Яблучна маса: 1 кг яблук, 1 п. желе (аґрусовий смак або ківі).
- Вишнева начинка: 800-1000 г вишень, 1 п. вишневого желе.
- Крем: 2 яйця, 500 мл молока, 200 г цукру, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 400 г масла, 1 п. ванільного цукру.
Тісто. Жовтки розтерти з цукром, додати м’який маргарин і сметану, перемішати, додати просіяне борошно та розпушувач, замісити м’яке тісто, розділити на 6 частин і покласти в холодильник на 30 хв.
Макова начинка. Білки збити з цукром, мак залити окропом, залишити для набухання, злити воду, змолоти блендером. Додати крохмаль, м’яке масло, білки і перемішати.
1-й корж: 1 частину тіста розкачати в пласт, викласти у форму, на тісто викласти макову начинку і накрити другим пластом тіста, защіпати краї.
2-й корж: тісто викласти у форму, на тісто натерті яблука, відцідити сік і посипати зверху желе, накрити зверху тістом, защіпати краї.
3-й корж: так само, викласти тісто на тісто вишні і посипати вишневим желе, зверху накрити тісто, защіпати краї. Випікати при температурі 170 ОС 30-40 хв.
Крем. Яйця змішати з цукром, ванільним цукром, додаємо трішки молока, а решту ставимо на вогонь до закипання, додати борошно, крохмаль, влити гаряче молоко перемішуємо ретельно і вливаємо в каструльку і ставимо на вогонь варимо до загустіння, знімаємо з вогню накриваємо плівкою в контакт до повного охолодження. М’яке масло збити і по ложці додати заварну масу і збивати.
Зібрати пляцок. Корж з вишнями, крем, корж з маком, крем, корж з яблуками, крем за бажанням можна зверху змастити шоколадною глазур’ю.
Рецепт і фото Оксани Дубінчук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 122