Універсальний бісквіт
- Для форми 26Х40 см я використала 2 порції тіста і спекла 4 коржі.
- 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. неповна борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.
5 білків збити до крутих піків, поступово додаючи 1 скл. цукру. Потім по одному додати жовтки, легко вимішуючи ложкою чи лопаткою. Наступний жовток додавати тільки тоді, як вимішали попередній. Дати до цієї маси 1 скл. борошна і крохмаль. В склянку з гранями по рубчик даємо борошно, а решту крохмаль (це десь 2 ст. ложки) + 1 ч. л. розпушувача. Все легко вимішати. Якщо робити шоколадні коржі, то 2 ст. ложки борошна забрати, а замість них всипати какао. Але всіх разом сухих інгредієнтів має бути 1 склянка.
Крем
- 1 л домашньої сметани або 1,8 л магазинної (якщо покривати торт також зверху) збити до збільшення в об’ємі, додати на смак цукрової пудри і желатин.
Можна використовувати тільки желатин, але я додала 1 п. желе, розведеного в 1 скл. гарячої води і десь 12 г желатину, попередньо замоченого в 0,5 скл. холодної води. Коли желатин набух я його трохи нагріла, а потім додала до гарячої галяретки, добре розмішала, трохи остудила і порціями додавала до сметанної маси, постійно збиваючи міксером. Маса скоро гусне.
Якщо є добра домашня сметана, то торт можна перемастити сметаною, збитою з цукровою пудрою (без желатину). Між коржами можна використовувати різні сезонні фрукти чи ягоди. Перемащений торт можна залити шоколадною помадкою або зверху покрити кремом.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
Радимо також приготувати
- Італійський бісквіт “12 ложок”. Найкращий з тих, що я пекла. Вологий і тане у роті!
- Бісквітний рулет, який не треба скручувати гарячим! Не тріскається і не ламається!
Post Views: 250