Канелоні з м’ясом
На 12-14 макаронин. 800 г м’яса, 1 невелика цибулина, 2 ст. ложки томатної пасти.
Приготувати фарш. Сковорідку добре розігріти, налити ложку олії (краще оливкової) і присмажити невеличку дрібно порізану цибулину. Додати фарш, добре перем‘яти виделкою. Коли фарш змінить колір, посолити, додати трохи чорного перцю, солодкої паприки і 2 ст. ложки томатної пасти або мл 50 звичайного томату (якщо томат, дати трохи йому випаруватись), додати свіжий (або морожений) базилік.
Охолодити, щоб не пекло у руки. У досить широку каструлю набрати води, довести до кипіння і на кілька хвилин по кілька штук кидати макарони. Витягувати у миску з дуже холодною водою. Охололі макарони набити фаршем, скласти в один шар у деко, змащене олією.
Соус: у добре розігрітий сотейник покласти 30 г масла, 20 г олії, 1-1,5 ст. ложки борошна, добре розмішати і додати 600-700 мл молока, проварити. Добре вимішати, трохи посолити, додати чорного перчику, мускатного горіха. За консистенцією має вийти, як рідка сметана. Також треба 200-300 г потертого твердого сиру. Далі 2 варіанти: або сир змішати з соусом і залити підготовлені макарони, або викласти на канелоні сир, а зверху вилити соус. Поставити у розігріту до 180 ОС духовку хвилин на 30.
Рецепт Світлани Шматко
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 78