Смачні корзинки з білковим кремом
Тісто: 4 жовтки, 200 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача тіста, 250 г масла (м’якого), 500-600 г борошна.
Жовтки збити з цукром, додати м’яке масло, збити, додати борошно, розпушувач, замісити тісто. Покласти в холодильник на 20-30 хв. В формочках для корзинок випікати 10 хв при температурі 200 градусів. Виходить 46 шт, в залежності від розміру формочок.
Крем білково-заварний: 5 білків, 100 мл води, 375 г цукру, 1 п ванільного цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти.
В каструльку всипати цукор, влити воду та варити на середньому вогні 7-8 хв з моменту закипання на 7-8 хв всипати лимонну кислоту і залишити ще кипіти 2 хв. Тим часом збити білки в піну десь 1 хв, додати ванільний цукор, збиваючи додати тонкою цівкою гарячий сироп. Збити ще 10 хв і крем готовий.
Рецепт і фото Оксани Дубінчук
Post Views: 57