Торт “Панчо”
Форма 21-22 см. Тісто: 3 яйця, 300 г гарбузового пюре, 125 г молока, 50 г олії, 200 г цукру, 1 п. ванілі, 100 г масла, 0,5 ч. ложки мускатного меленого горіха, 0,5 ч. ложки імбиру, 50 г какао, 250 г борошна, 1 п. розпушувача, 2 ч. ложки кориці.
Масло кімнатної температури збити і додати цукор. Поступово додати олію, яйця, молоко, ваніль, пюре, мускатний горіх, імбир, борошно з какао і розпушувач. Пекти при 180 ОС 20-25 хв. Охолодити, розрізати на три коржі, середній корж порізати шматочками.
Мусовий прошарок: 25 г желатину, 150 г молока, 500 г сметани, 150 г цукру, 450 г гарбузового пюре, 150 г мелених горіхів, 150 г шоколаду.
Приготувати мус. Замочити желатин у молоці. Збити трішки сметану з цукром (має залишитись трохи рідкою), додати пюре і розведений желатин, перемішати.
Зібрати торт. На дно покласти шоколадний бісквіт, обгорнути ацетатною стрічкою, потім трішки мусу і шматочки порізаного бісквіта в довільному порядку. Покрити мусом і зверху покласти прошарок мелених горіхів. Так до кінця: мус, шматочки бісквіту, мус, горіхи. Накрити шоколадним бісквітом і покрити розтопленим шоколадом.
Рецепт і фото Валентини Янчук
Post Views: 46