Домашня курка-гриль, запечена у духовці
- Невелика курка (до 2 кг), приправа для курки (1 шт.), сіль і перець за смаком, 5 ст. ложок соєвого соусу, 2 ст. ложки олії.
- Глазур для скоринки: 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка гірчиці, 0,5 ст. ложки кетчупу, сіль, перець за смаком, копчена паприка (за бажанням).
Курку розрізати ножицями по хребту з одного боку, потім з іншого. Одним словом, вирізати хребет. У глибокому посуді натерти курку сіллю, перцем, олією, соєвим соусом та приправами і залишити мінімум на 2 год.
Підготувати деко і решітку. У деко налити воду і зверху поставити решітку. На решітку покласти замариновану курку. Духовку розігріти до 180 ОС. Запікати курку 1,5 год. При проколюванні зубочисткою повинен витікати прозорий сік. Тоді нанести кісточкою глазур для скоринки і запікати ще 20-30 хв. Все, смакота готова!
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Чкмерулі (курка по-грузинськи): проста, але дуже смачна страва
Post Views: 39