Маршмелоу вдома
10 г желатину, 60 мл води або улюбленого соку (свіжовичавленого), 220 г цукру, 60 мл води або соку, дрібка лимонної кислоти за бажанням. Для посипки: 1 ст. ложка цукрової пудри, 0,5 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, ваніль (якщо готувати на воді). Форма 20Х20 см.
Залити желатин 60 мл води (або соку) і залишити на 10 хв, щоб набух. У посуд із товстим дном насипати цукор і воду (або сік). Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Коли маса стане пінитись, зняти з вогню. Паралельно розпустити желатин на паровій бані до рідкого стану. У глибокий посуд вилити желатин і гарячу масу і зразу збивати міксером: перших 5 хв – на найнижчих обертах, а наступні 15 хв – на найвищих обертах. Маса повинна збільшитись в об’ємі, стати щільною і досить тягучою. Перекласти масу у підготовлену форму. Форму потрібно застелити харчовою плівкою і змастити олією без запаху. Розподілити масу у формі і накрити змащеною олією харчовою плівкою. Поставити в холодильник на 2 год. Викласти на присипану сумішшю з пудри та крохмалю поверхню. Присипати цією сумішшю зверху і нарізати на порційні шматочки. Все, можна смакувати та насолоджуватись. Я готувала на апельсиновому соку. Додала ще пару крапель ароматизованої апельсинової олії. Дуже смачно та ароматно!
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Зефір легесенький, наче хмаринка. Один з найкращих рецептів!