Вафельний торт. Три варіанти начинок: “Снікерс”, горіховий крем і класична з крекером

Мої діти і чоловік люблять вафельний торт навіть більше за звичайний. А все тому що перемащую його не просто згущенкою, а кремом, роблю різні начинки. Ось три чудові рецепти швидкого десерту до чаю.

Вафельний торт

Вафельні коржі, 6 шт.

Варіант 1. А-ля “Снікерс”

600 г вареного згущеного молока, 250 г масла, 200 г горіхів (волоських або арахісу), 1 п. шоколадного крекеру (180 г).

Розм’якшене масло збити міксером до пишної маси, поступово додати згущене молоко, збити до однорідності. Додати подрібнені горіхи і подрібнений крекер, перемішати. Перемастити вафлі, поставити під невеликий прес на 1 год. Ще 1 або 2 коржі можна перемастити смородиновим варенням, воно додасть кислинку і торт не буде таким приторним. Рецепт Тетяни Клотсько.

***

Варіант 2. З горіховим кремом

200 г мелених горіхів, 3/4 скл. молока, 200 г цукру, 200-300 г масла. 

Молоком з цукром проварити до розчинення цукру, додати мелені горіхи, перемішати, трохи проварити на малому вогні, дати повністю охолонути. Можна додати ром чи амарето. Коли горіхи настояться і охолонуть, збити масло до білого, додати по ложці горіхи. Перемащувати шар – кремом, шар – смородиновим варенням. Рецепт Христини Лесик.

***

Варіант 3. З коржами з крекеру

1 п. квадратних вафель, 2 п. молочного крекеру, 1 п. шоколадного крекеру. 2 б. вареного згущеного молока (краще взяти сире і самому зварити 1 год.), 300-400 г масла. 

Збити добіла масло, по ложці додати згущене молоко кімнатної температури. Вафлю змастити кремом, на нього викласти білий крекер (щільно один біля одного). Далі кремом змастити вафлю і покласти на крекер (кремом донизу). Далі все повторити: крем, шоколадний крекер, вафля з кремом (кремом донизу) і т.д. Дати постояти ніч в холодильнику. Рецепт Галини Репети.

Спробуйте також приготувати:

Вафельний рулет з желе. Рецепт від господині

Вафельний торт “Андрути”

Вафельний торт “Андрути”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook