Вафельний торт
Вафельні коржі, 6 шт.
Варіант 1. А-ля “Снікерс”
600 г вареного згущеного молока, 250 г масла, 200 г горіхів (волоських або арахісу), 1 п. шоколадного крекеру (180 г).
Розм’якшене масло збити міксером до пишної маси, поступово додати згущене молоко, збити до однорідності. Додати подрібнені горіхи і подрібнений крекер, перемішати. Перемастити вафлі, поставити під невеликий прес на 1 год. Ще 1 або 2 коржі можна перемастити смородиновим варенням, воно додасть кислинку і торт не буде таким приторним. Рецепт Тетяни Клотсько.
***
Варіант 2. З горіховим кремом
200 г мелених горіхів, 3/4 скл. молока, 200 г цукру, 200-300 г масла.
Молоком з цукром проварити до розчинення цукру, додати мелені горіхи, перемішати, трохи проварити на малому вогні, дати повністю охолонути. Можна додати ром чи амарето. Коли горіхи настояться і охолонуть, збити масло до білого, додати по ложці горіхи. Перемащувати шар – кремом, шар – смородиновим варенням. Рецепт Христини Лесик.
***
Варіант 3. З коржами з крекеру
1 п. квадратних вафель, 2 п. молочного крекеру, 1 п. шоколадного крекеру. 2 б. вареного згущеного молока (краще взяти сире і самому зварити 1 год.), 300-400 г масла.
Збити добіла масло, по ложці додати згущене молоко кімнатної температури. Вафлю змастити кремом, на нього викласти білий крекер (щільно один біля одного). Далі кремом змастити вафлю і покласти на крекер (кремом донизу). Далі все повторити: крем, шоколадний крекер, вафля з кремом (кремом донизу) і т.д. Дати постояти ніч в холодильнику. Рецепт Галини Репети.
Спробуйте також приготувати: