реберця

Реберця зі сливовим соусом. Перевірений рецепт!

Такі запечені у духовці реберця просто тануть в роті. Вони дуже ніжні, соковиті і гостренькі. Смакота! Секрет - у температурі випікання.

Реберця зі сливовим соусом

  • 1 кг ребер, олія, спеції (паприка, червоний перець, часниковий порошок, цукор, сіль) – по 1,5 ч. ложці. 
  • Соус до м’яса: 30 мл лимонного соку, 15 мл  соєвого соусу, 75 г сливового варення, 15 г імбиру. 
Свинні ребра помити, почистити від зайвих плівок, порізати порційно по 1-2 кісточці. Гарно змастити олією. Спеції змішайте до однорідності. Обваляйте добре ребра в цій суміші з усіх боків і замаринуйте (я маринувала ніч). Далі викладіть в глибше деко на фольгу. Зверху прикрийте фольгою і запікайте 2 год при 160 градусах.
Тим часом приготуйте соус. У сливове варення додайте лимонний сік, тертий імбир і соєвий соус, гарно вимішайте, краще зблендеруйте. Витягніть ребра, зніміть верхню фольгу, змастіть їх соусом і в духовку ще на 15 хв при 180 градусах. Завдяки низькій температурі і довгому приготуванню ребра не втрачають сік і виходять ніжними та м‘якими. Щоб досягти взагалі ідеального результату, радять готувати ребра 3-4 год при температурі 120 градусів.

Порада: якщо у вас немає сливового варення, можна кілька слив стушкувати з додаванням цукру, а потім змолоти блендером до однорідності.

Радимо також приготувати інші смачні страви з ребер за перевіреними рецептами:

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook