Грушевий торт
Тісто: 250 г борошна, 125 г масла, 100 г цукру, 1 яйце.
Начинка: 4 груші, 100 г цукру, 40 г масла, мелені кориця і імбир – по дрібці.
Приготувати спершу тісто. Змішати у мисці ложкою борошно з цукром, додати масло, перемішати, додати яйце, вимішати ложкою до однорідності, а в кінці руками скрутити тісто в кулю і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Приготувати начинку. Груші почистити від шкірки і серединки, порізати скибками. Краще використовувати тверді сорти груш, щоб при тушінні вони не втратили форму (у мене «бера»). У банячок додати цукор, поставити на малий вогонь і, постійно помішуючи, варити, поки цукор не розтопиться і не почне коричневіти. Додати масло, корицю і імбир. Як тільки масло розтопиться, додати в киплячу карамель груші, збавити вогонь на мінімум. Тушкувати, мішаючи, поки груші не зм‘якнуть, але при цьому, щоб не втратили форму. Залежно від сорту груш, знадобиться 10-25 хв. Якщо на початку, коли кинете груші в карамель, цукор збереться в тверді грудочки, не хвилюйтеся, в процесі тушіння, груші виділять сік і при постійному вимішуванні вони розійдуться.
На дно форми (у мене d 20 см) викласти груші з карамеллю, тісто розкачати діаметром трохи більшим за форму, накрити зверху груші й підіткнути краї в середину. Випікати в розігрітій духовці 40 хв. при t200. Дістати з духовки, дати постояти 15 хв., легенько пройтися ножем по краю форми, накрити більшою в діаметрі тарілкою і перевернути. Так тісто буде на тарілці, а груші будуть зверху на тарті.
Post Views: 40