Вареники з картоплею
Щоб приготувати смачну начинку для вареників, до картоплі при варінні можна додати цибулю, часник, лавровий лист. Потім зцідити відвар і потовкти з додаванням масла і чорного перцю. Після цього не накривати кришкою!!! Кілька разів перемішати, доки буде холонути. А перед ліпленням знову ретельно перемішати начинку і підсолити за смаком.
До речі, відвар з картоплі ніколи не виливайте! З нього виходять дуже смачні і пишні пампухи (рецепт можна прочитати тут) і пиріжки, які довго не черствіють (рецепт – тут).
Щоб надати вареникам з картоплею особливого смаку, до картопляного пюре можна додати один з інгредієнтів:
- дрібно порізана цибуля, обсмажена до золотистого кольору на маслі (або на маслі з олією);
- пюре зеленого горошку і кріп;
- тушкована печінка з цибулею і морквою (перемелена);
- сметана і вичавлений зубець часнику;
- кріп;
- домашній сир (краще кислуватий);
- кріп і часник;
- порізана тушкована квашена капуста;
- домашній сир і підсмажена цибуля;
- обсмажена до золотистого кольору цибуля і домашній сир;
- сира дрібно потерта морква, протушкована на олії;
- печінковий паштет;
- бринза (карпатська);
- фета або моцарела;
- смажена цибуля з морквою на оливковій олії;
- перемелена смажена куряча печінка;
- перемелене варене куряче філе або інше м’ясо;
- перемелені сосиски;
- варена гречка, зелена цибуля, кріп;
- масло, чорний перець, кріп, потерта на найдрібнішій тертці сира цибулина;
- варені яйця;
- варені яйця і підсмажена цибуля;
- сирий фарш і смажена цибуля
Але особливо смачні вареники з картоплею будуть, якщо до картопляного пюре додати масло (не шкодуючи) і тертий плавлений сир (на 2-літрову каструлю картоплі – 1-2 плавлених сирки (обирайте гарної якості, краще вершковий)). Можна додати кріп. Виходять такі смачнезні вареники, що язика можна проковтнути!
Ці рецепти вам точно стануть у пригоді!