Листкове тісто за 10 хвилин
600-650 г борошна (просіяти), 200 мл крижаної води, 300-360 г масла або маргарину, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки цукру.
Борошно попередньо потрібно просіяти в посудину. Охолоджене масло крупно натерти і перетерти з борошном руками до крихти. До крижаної води додати сіль, цукор і перемішати. Потім з’єднати рідку суміш з просіяним борошном і замісити тісто руками швидко, щоб масло не почало танути. За консистенцією тісто не повинно бути сильно тугим, а навпаки еластичне, м’яке і злегка липнути до рук. Тісто зробити в формі цегли, покласти в пакет і в холодильник на 1 год. Дістати з холодильника, розкотити в прямокутник, скласти на три частини, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хв. Через 30 хв тісто готове до приготування.
Рецепт і фото Лілії Гадач
Читайте також:
-
Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику
-
Просте листкове тісто для тортів, яке вдається у всіх. І бонус – рецепт яблучного крему