Кавове морозиво
450 мл молока, 2-3 ст. ложки розчинної кави, 150 г цукру, 2 ч. ложки з невеликим чубком кукурудзяного крохмалю, 2 яйця.
Все ретельно змішати до однорідності, заварити на середньому вогні, ретельно помішуючи, щоб не пригоріло. Остудити і охолодити в морозилці, щоб було дуже холодне, але не морозити.
500 мл вершків 33% збити міксером, додати холодний крем, змішати, можна і збити, перелити в лоток і поставити в морозилку. Через 1-1,5 год перемішати ложкою чи лопаткою, повторити 3-4 рази. На 4-5 раз пробити морозиво блендером (щоб перебити кристалики льоду, якщо вони утворяться). Не дивуйтеся, якщо на цьому етапі морозиво трохи зменшиться в об’ємі, то вийдуть зайві бульбашки повітря. Залишити в морозилці ще на кілька годин. Я лишала на ніч.
Перед подачею лоток з морозивом дістати з морозилки і залишити на столі на 15 хв. За цей час морозиво трішечки розм’якне і з нього легко буде сформувати красиві кульки (якщо у вас є ложка для морозива).
Цей рецепт сподобається тим, хто, як і я, не любить дуже жирного морозива і надає перевагу більш “водянистому”. Якщо ж вам хочеться жирнішого, то заварюйте крем з такої кількості інгредієнтів:
160 мл молока, 100 г цукру, 1,5 ст. ложки розчинної кави, 2 жовтки, 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю. Кількість і жирність вершків не зменшуйте.
У цьому випадку нема потреби пробивати морозиво блендером, достатньо буде змішувати ложкою.
Рецепт і фото Тетяни Врочинської
Вам також буде цікаво прочитати:
- Ідеї для кенді-бару: 5 десертів, які можна подати у стаканчиках
-
Десерт у склянці: 40 фантастичних ідей приготування та подачі