Сирник “Сльози ангела” з персиками
Тісто: 300 г борошна, 100 г масла, 1 яйце, 2 жовтки, 1 п. розпушувача, 1 ст. ложка смальцю, 100 г цукрової пудри.
Сирний шар: 1 кг сиру (змолоти блендером), 2 яйця, 4 жовтки, 2 скл. молока, 0,5 скл. олії, 1 п. ванільного пудингу, ванільний ароматизатор.
Білковий шар: 6 білків, 1 скл. цукру. Додатково: 1 б. консервованих персиків.
Тісто. Яйця збити з пудрою, додати масло і смалець, ретельно збити.
Тоді додавати борошно з розпушувачем, просіяне, замісити еластичне тісто. На форму, вистелену пергаментом і змащену маслом, покласти тісто, руками розподілити по дну і зробити бортики до половини форми.
Сирний шар. Жовтки і яйця збити з цукром до пишності. Молоко перемішати з пудингом, влити в перемелений сир, додати збиті яйця, олію і ароматизатор, ретельно перемішати і влити на тісто. Випікати 60 хв при 180 ОС. За 10 хв до вимкнення, зменшити температуру до 150 ОС і дістати сирник. Тим часом збити білки з цукром до стійких піків (коли перевернути миску догори дном, то білки не випадають)
На сир зверху покласти порізані персики і зверху викласти білки. Можна покласти у кондитерську торбинку і викласти фігурно. Поставити в духовку на 10 хв, білки трохи підрум’яняться. Дістати готовий сирник і поставити на холод до ранку. Якщо все правильно зробили, то на ранок з’являться крапельки роси на його поверхні.
Рецепт і фото Руслани Грабівчук
Читайте також: