глазур

Найкраща глазур для паски – на желатині

Скільки господинь робить глазур на желатині - всі її хвалять. Бо вона не липне, не тріскається, лягає гарно на паску. І білків не треба!
Важливо мати не тільки хороший перевірений рецепт паски, а й глазурі. Класичну глазур роблять з білків, але з нею часто бувають проблеми: то кришиться, то липне. Їй є чудова альтернатива – глазур на желатині. Вона не кришиться, не липка, біленька та гарненька.

Глазур для паски на желатині

  • 1 скл. цукру (краще цукрової пудри), 1 ч. ложка желатину, 2-3 краплі соку лимона, вода: 4 ст. ложки + 2 ст. ложки (для замочування желатина).
Залити желатин 2 ст. ложки води і залишити набрякати хвилин на 5-10. 1 склянку цукру (+ ванілін, можна без) залити 4 ст. ложками води, поставити на малий вогонь нагрівати, помішуючи, до повного розчинення цукру (обов’язково, бо буле грудочками глазур). Остудити цукровий сироп до 60 градусів (приблизно). Додати набряклий желатин, перемішати, збити міксером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Наносити швиденько, бо застигає. Паски під час випікання яйцем не змащувати.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти глазурі для паски:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook