Паска на жовтках
- 4 л борошна, 1 л молока кип’яченого охолодженого, 250 г цукру, 10 жовтків, 60 г дріжджів, 250 г масла, родзинки.
Розвести дріжджі у 100 г теплого молока, додати ложку цукру. Додати усі інші інгредієнти, крім масла, вимішати. Коли тісто буде відставати від рук, влити розтоплене масло. Знову замісити.
Поставити у тепле місце, щоб тісто підійшло. Наповнити форми на половину. Залишити, щоб тісто знову підійшло. Змастити яйцем і випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Глазур: 1 скл. цукру, 1 ч. ложка желатину, 6 ст. ложок води, 1 ст. ложка лимонного соку.
Залити желатин двома ложками води. Цукор висипати у каструлю і влити решту води. Не треба кип’ятити, цукор має лише розтопитися. Влити туди желатин і збити міксером до білої піни. Додати сік лимона і знову збити.
Рецепт і фото: Світлана Герич
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Паска на молоці. Печу 10 років! Рецепт ні разу не підвів
- Паска з сиром без дріжджів
Post Views: 33