Шоколадний медовик з сирним кремом і вишнями
Форма 24 см. Коржі: 4 яйця великі, дрібка солі, 135 г цукру, 4 ст. ложки меду рідкого, 45 г какао, 230 г борошна, 3 ч. ложки розпушувача.
Збити яйця з щіпкою солі, додати цукор і збивати до пишної маси, 3-5 хв. Додати мед і розмішати міксером. Окремо з’єднати борошно, какао, розпушувач. Додати порціями у яєчну суміш, збиваючи міксером. Тісто має бути, як густа сметана. Я розділила на 3 рівні частини і пекла коржі у формі діаметр 24, попередньо застеливши пергаментом і змастивши олією. Пекти при 170 ОС 20-25 хв до сухого сірника.
Крем: 300 г кисломолочного сиру, 250 г масла, 250-300 мл згущеного молока (сирого), вишні.
Сир дуже добре збити блендером до кремоподібного стану, додати м’яке масло, збити блендером, додати згущене молоко і знову збити блендером. Вийде ніжний пухкий крем.
Коржі просочити соком з вишень, можна робити без просочування. Вони достатньо вологі. Перемастити торт кремом, на кожен шар крему викладати вишні, змастити боки і верх. Прикрасити за своїм вподобанням. У мене домашній варіант: боки обсипала тертим пряником, верх потерла шоколад з лісовим горіхом + вишня.
Рецепт коржів – Аромадесерт. Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: