Колготи лікують?

Перш ніж завітати до крамниці по колготи, вирішіть, що важливіше – почуватися модною, зробити фігуру стрункішою чи допомогти втомленим ногам.

Прозорі, шовкові, найтоншого плетення колготки не тільки прикрашають жіночі ніжки і тішать чоловіче око, а й лікують. Сезон коротких спідниць та колготок розпочався! Але перш ніж завітати до крамниці по весняну обновку, вирішіть для себе, що важливіше – почуватися модною, зробити фігуру стрункішою чи допомогти втомленим ногам.

А чи знаєте ви, що колготки жінки запозичили у… чоловіків. Усього півтисячі років тому знатні вельможі полюбляли колготки зі шкіри, шовку й велюру. У 20-х роках їх шили з шовку, 1938-го з’явився нейлон, потім – еластик та мікрофібра.

Якщо ви проводите багато часу на роботі, вибирайте колготки надто ретельно. У виробництві сучасних колготок застосовують лайкру та нейлон найновішого покоління. Вони легко пропускають повітря, рівномірно розподіляють тиск на всю ногу та максимально втримують тепло.
Зверніть увагу на колготки зі спеціальною компресією. Вона сприяє зворотному проходженню венозної крові – від ніг у напрямку до серця, внаслідок чого поліпшується кровообіг, зменшується втома та набряки. Це стане ефективною профілактикою варикозного розширення вен та судинної сітки.

Підібрати колготки справді нелегко. Усе-таки найперше ми турбуємося про красу, а вже потім про здоров’я. Отож:

• більш стрункою вас зроблять колготки для формування фігури з підвищеним вмістом лайкри у верхній частині, які стягують та підтримують живіт і стегна;
• колготки для чіткого окреслення фігури підтримують певні групи м’язів і, як правило, верхню частину стегон;
• колготки, які підтримують, підходять тим, хто багато часу проводить на ногах.

Щоб вибрати сучасні, елегантні й лікувальні колготки, найліпше завітати до аптеки. Дуже добре, якщо на них є кругла печатка «medicalli tested», що означає «пройшли медичну перевірку». Лікувальний ефект буде значно більшим, якщо ви правильно підберете розмір. Не забудьте перед покупкою ретельно оглянути свої ноги. Можливо, допомоги потребують лише окремі ділянки. Тоді можна обійтися панчохами або гольфами.

Якщо виявили перші симптоми негараздів із венами, неодмінно спробуйте загальмувати ці процеси. А зокрема:

– носіть еластичні колготки чи бинти;
– заживайте настоянку каштана;
– зверніть увагу на здоров’я печінки. Для цього треба вилучити з раціону всі продукти, які забруднюють цей орган: копченості, консерви, що містять ароматизатори, барвники та інші хімічні домішки. Потрібно їсти 4–6 разів на день дрібними порціями. Вживайте у невеликій кількості жири, які стимулюють вироблення і відтік жовчі, запобігаючи застійним явищам. Стежте, щоб у вашому меню в достатній кількості були рослинні продукти, багаті на клітковину, яка виводить з організму токсини та зайві речовини.

Для профілактики варикозного розширення вен рекомендують:
1. Провадити рухливий спосіб життя.
2. Стежити за вагою.
3. Не носити тяжке.
4. Не стояти й не сидіти довго на одному місці.
5. Плавати.

Усе це ви можете виконувати самостійно. Звісно, якщо така проблема вже виникла, проконсультуйтеся із лікарем. Адже зупинити розвиток захворювання лише профілактикою вдається дуже рідко. Неприємний, на перший погляд, косметичний дефект може спричинити серйозне захворювання.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook