Припиніть готувати на соняшниковій олії! Ось чому…

Рафінація спрямована на те, щоб видалити корисні, шкідливі речовини. По суті, на виході отримуємо прозору рідину без запаху.

Гаряча олія – чиста отрута, якою ми годуємо свій організм. Ожиріння, хвороби серця, діабет другого типу і рак – така розплата за любов до смаженої їжі! Токсичні альдегіди виділяються в їжу при нагріванні соняшникової, кукурудзяної та інших рослинних олій. Вершкове масло і тваринні жири набагато безпечніші для здоров’я, як виявилося! Також варто користуватися оливковою олією.

Чим шкідлива рафінована соняшникова олія?

Рафінація спрямована на те, щоб видалити корисні, шкідливі речовини. По суті, на виході отримуємо прозору рідину без запаху. Причин, через які з’являється шкода рафінованої соняшникової олії, є кілька:

  • обробка насіння хімічними речовинами, гарячою парою, що призводить до практично повної втрати всіх корисних мікроелементів;
  •  хімікати складно очистити повністю, так чи інакше вони залишаються в сировині, навіть коли продукт потрапляє на прилавки магазинів;
  • рафінована рідина швидше окислюється;
  • по складу рафіновані, нерафіновані масла — це різні продукти.
  • велика калорійність не дозволяє використовувати рослинний жир із соняшнику тим, хто стежить за своєю вагою або намагається схуднути.

Вже за вищеперерахованими ознаками можна дійти висновку, що шкода рафінованої соняшникової олії величезна. Шкідливі компоненти при вживанні рідини з соняшнику не виводяться з організму, а постійно накопичуються. Це може призвести до виникнення серйозних захворювань, наприклад, пухлини. Краще ж вживати натуральний жир – топлений. Він не піддається хімічній і термічній обробці, а тому по максимуму зберігає всі корисні речовини.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook