Сирник “Вишиванка”
Форма 30Х25 см. Тісто: 3 жовтки, 1 скл. цукру, 100 г м’якого масла, 4 ст. ложки сметани, 2 ч. ложки розпушувача, 400 г борошна.
Жовтки збити з цукром, додати масло та збити. Додати сметану та борошно з розпушувачем. Розділити на 4 частини.
Сирна маса: 700-800 г сиру, 5 жовтків, 5 жовтків, 200–300 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача, родзинки, ваніль, цедра лимона на бажання.
Жовтки збити з цукром, додати перетертий сир, розпушувач, решту складників. 5 білків збити та додати до сирної маси.
Секти два коржі: тісто+сирна маса.
Макова маса: 3 білки, 1 скл. цукру, 1 скл. маку. А також вишні у власному соку.
Мак запарити і перемолоти. До маку додати збиті з цукром білки (до стійкої піни) та обережно перемішати.
Спекти 2 коржі: тісто+вишні у власному соку+макова маса.
Перемащувати заварним кремом: Корж з маком – крем – корж з сиром – крем – корж з сиром (перевернутий сиром до крему) – крем – корж з маком (перевернутий тістом догори). Зверху полити шоколадом або помадкою.
Пекти два коржі, а потім перемащувати їх заварним кремом, перевернувши сир до сиру.
Крем
1,5 скл. молока, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 200 г масла.
1 скл. молока, цукор та ваніль закип’ятити. В 0,5 скл. молока розвести крохмаль та орошно та влити в кипляче молоко, постійно помішуючи до загустіння. Повністю охолодити. Масло збити, по ложці ввести заварний крем.
Помадка
4 ст. ложки какао, 4 ст. ложки масла, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки молока. Нагріли до утворення однорідної маси, вимішати.
Фото і рецепт Тетяни Шийки