Імбирне печиво
4 скл. борошна, 2 яйця, 40 г масла, 4 ст. ложки меду, 6 ст. ложок коричневого цукру (або звичайного), 6 ст. ложок молока, 1 ч. ложка мускатного горіха, 1,5 ч. ложки меленого імбиру, 2 ч. ложки меленої кориці, 1 ч. ложка розпушувача, 1 апельсин. Для глазурі: 1 білок, 150 г цукрової пудри.
Мед можна брати із різнотрав’я, гречаний, липовий. Сотейник поставити на вогонь, додати масло кімнатної температури, мед, цукор і молоко, варити протягом 3-4 хв помішуючи до повного розчинення. Цедру апельсина дрібно потерти, додати просіяне борошно, розпушувач, спеції, імбир і яйця, перемішати міксером на маленьких обертах. У тісто поступово вливати рідину із сотейника, це всеретельно вимішати до однорідної маси. Розкачати корж товщиною приблизно 5-7 мм, вирізати печиво, викласти на застелене пекарським папером деко і поставити у розігріту духовку до 180°С. Пекти приблизно 10 хв.
Перед тим, як прикрашати імбирне печиво, остудити його. Для глазурі збити всі продукти до утворення щільної маси. Якщо глазур вийшла рідкою, додати ще цукрової пудри і знову збити. Якщо маса стала занадто густою – долийте трішки теплої води. Додати у глазур харчові барвники, помістити в кондитерський мішок і прикрасити імбирне печиво. Залишити на 3-4 год, щоб глазур застигла, а зберігати імбирне печиво найкраще в коробці зі щільною кришкою.
Автор – Лілія Гадяч