Лікар і лауреат Нобелівської премії Отто Варбург вважає, що принаймні 96% всіх відомих видів раку зароджуються в кислому середовищі. Тому він рекомендує пити спеціальний напій, який позбавить організм від кислотного перевантаження.
Камені в нирках, деградація м’язів, зниження щільності кісткової тканини і навіть артрит, діабет і рак – це все від підвищеної кислотності в організмі.
За словами професора, рак не може прогресувати в організмі з лужною системою при рівні рН, що перевищує або дорівнює 7,36.
Таким чином, він пов’язує кислотність з хронічними захворюваннями, такими як діабет, серцево-судинні захворювання, остеопороз і інші.
Він вважає, що рішенням може стати лужна вода. Перш за все, це потужний антиоксидант, який очищає організм від токсинів. Також він може зміцнити імунну систему і усунути кислоти.
Ці кислоти зазвичай викликають негативні ефекти в організмі, такі як втома, проблеми з травленням, збільшення ваги і інші.
Щоб запобігти цим і багатьом іншим захворюванням, він наводить рецепт приготування лужної води.
Для цього потрібно: 1 лимон, 1 огірок, чверть кореня імбиру, половин склянки свіжого листя м’яти.
Вимити усі інгредієнти, почистити імбир. Помістити їх в невеликий глечик з водою і дати настоятися всю ніч. Наступного ранку потрібно процідити напій і випити склянку натщесерце. Приймати щодня.
Лікар радить знизити споживання молочних продуктів, м’яса, білого рису, шоколаду, пшениці та кави через їхні окислювальні властивості. Більшість з цих продуктів не корисні для здоров’я, а ще вони шкодять фігурі.
Також слід вживати біодобавки. Дієтологи радять їсти висушені та перетерті паростки люцерни, пагони пшениці і ячменю, включити в раціон такі водорості, як спіруліна і хлорела, і не забувати про магній, цинк і кальцій.
А лляну олію слід додавати у кожну страву. Оптимальна добова порція олії з насіння льону – 2-3 столові ложки. Додавати корисну олію можна і в салати, і в супи, і в гарячі страви. А ось для ситних смузі підійде не олія, а перемелені в кавомолці насінини. З таким інгредієнтом корисний напій стає густішим і насиченим цінною клітковиною.
Рафінований цукор – продукт, від якого прихильники лужної дієти рекомендують відмовитися в першу чергу, адже це один з найбільш окислювальних продуктів. А якщо вже дуже хочеться солоденького, можна додавати стевію, сироп топінамбура, нектар агави, кокосовий або тростинний цукор.
Дуже корисні для залуження організму цитрусові, авокадо, страви з нутом і кунжутом, всі трави, а також літня ягода – кавун. Варто їсти броколі, шпинат, спаржа, селера, огірки, кабачки, морква, томати, горох, капуста, всі горіхи, а також насіння.