Переддень Дня всіх святих або Геловін, Хелловін, Halloween відзначають в усьому світі ось уже кілька сотень років. А останнім часом Хеловін став популярним і серед української молоді. Студенти проводять ніч з 31 жовтня на 1 листопада на вечірках з особливою атмосферою, де все «дихає» потойбіччям. Навіть напої та частування мають особливі, моторошні назви. Ось, до прикладу, печиво «Пальці відьом». Кількість порцій – 6. Час приготування – 90 хв.
Печиво «Пальці відьом»
250 г масла, 250 г цукру, 1 шт яйце, 5 г мигдального екстракту, 5 г ванілі, 675 г борошна, 5 г розпушувачу, 5 г солі, 175 г очищеного мигдалю, 15 г харчового барвника червоного кольору.
Змішати вершкове масло, цукор, яйце, екстракт мигдалю та ваніль. Туди ж просіяти борошно, додати розпушувач та сіль. Накрити миску кришкою та поставити в холодильник на 30 хв. Дістати тісто, розділити на 4 частини. Три частини залишити в холодильнику. А з тієї частини тіста, що залишилася, сформувати невеликі ковбаски – “пальці” відьми. Вдавити мигдаль в основі ковбаски – це будуть “нігті” відьми. Злегка стиснути печиво для створення форми суглоба. Використовуючи ніж, зробити косі надрізи на печиві в кількох місцях, утворюючи “складки” на пальці.
Викласти печиво на змащене маслом деко. Випікати при 160°С протягом 20-25 хвилин або до блідо-золотистого кольору. Дати охолонути протягом 3 хв. Витягнути мигдаль, змастити його барвником та знову приклеїти на нігтьове ложе, злегка придавивши. Дати охолонути.