Живе обліпихове варення
1 л обліпихи, 1,3 л цукру або 0,8 кг меду.
Ягоди перемолоти блендером з цукром або медом, скласти у стерилізовані баночки, закрити стерильними капроновими кришками. Цукор, звісно, має розчинилися, тому блендером треба перетерти ретельно. Зберігати можна при кімнатній температурі 1-2 роки, варення не кисне, але температура має бути не вище 22 градусів. Зберігається ідеально!
Обліпихова олія виділяється з кісточок, якщо залити обліпиху гарячою (60 ОС) водою. Вона корисна для загоєння ран, лікування горла, шлунку. Сама обліпиха має багато вітамінів, особливо вітаміну С, що добре при застуді і як профілактика застуди і грипу!
Рецептом поділилася Настя Коваль
Post Views: 37