Кабачки – це просто, дешево, а ще дуже смачно. Навіть якщо не часто готуєте страви зі свіжих кабачків, мариновані – завжди йдуть на ура! Наприклад, кабачки з гірчицею: у нашій сім’ї їх з’їдають швидше, ніж мариновані огірки та помідори. Ну дуже смачні! Спробуйте приготувати хоч кілька баночок на пробу.
Мариновані кабачки з гірчицею
- На баночку 0,5 л: 2 зубці часнику, 2 лаврові листки, 2-3 горошини духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка гірчиці у зернах.
- Маринад: 1 л води, 3/4 скл. оцту (9%), 2 ст. ложки солі, 1 скл. (250 мл) цукру.
- Кабачки (найкраще молоді, невеличкі; якщо великі – вирізати серцевину).
Зварити маринад. Кабачки порізати брусочками або кружечками, скласти у банки, залити маринадом, стерилізувати 10 хв, закрутити. Тут ідеальні пропорції солі, цукру та оцту, тому нічого змінювати не варто.
Рецептом поділилася Світлана Єдинець
Радимо також інші перевірені рецепти консервації з кабачків:
- Краще йдуть за огірки і помідори: п’ять найсмачніших рецептів кабачків на зиму від тітки Тані
-
Кабачки із сацебелі. Швидкий рецепт консервованого салату на зиму
Post Views: 227