Торт “Чорний ліс”
Бісквіт: 160 г борошна, 30 г какао, 10 г розпушувача, 5 яєць, 200 г цукру, 100 мл молока, 70 г олії. Крем: 700 г сметани або вершків, 150 г цукру, 2 ч. ложки желатину (+50 мл води), ваніль, 300 г вишень (+70 г цукру).
Бісквіт. Змішати сухі інгредієнти. Яйця збити з цукром до пишності, влити молоко, олію, збити, додати суху суміш, збити на малій швидкості. Випікала у 2 формах діаметром 20 см або в 1 формі 26 см при температурі 180 ОС до сухої зубочистки. Коли охолоне, замотати у пакет і залишити на ніч, розрізати на коржі. Вишню покласти у сотейник, додати цукор, довести до кипіння, злити сік, охолодити. Сметану або вершки збити з додаванням цукру і ванілі. Желатин залити водою, а к оли наблярне, підігріти до розчинення, злегка охолодити. Влити тонкою цівкою в крем, не припиняючи його збивати. Дати крему трохи схопитися. Коржі перемазати кремом, посипаючи вишнями. Збирати краще у роз’ємній формі. Прикрасити на свій смак.
Рецепт і фото Юлії Смолл.