бісквіт

Бісквіт для торта у мультиварці або духовці: цей рецепт ні разу не підводив

Рецептів бісквіту багато, але цього я не зустрічала. Він мене ні разу не підводив! Випікаю в мультиварці, газовій та електродуховці. Завжди виходить високий і пишний!

Один з найпростіших і завжди виграшних варіантів торта на свято – бісквітний. Бісквіт можна просто перемазати кремом, доповнити фруктами чи ягодами, покласти між коржами конфі, компоте чи карамель, залити зверху желе, покрити помадкою або ганашем. Варіантів мільйон! Головне – у ньому – пишний бісквіт! Тож треба мати хороший перевірений рецепт бісквіту. Цей – саме такий! Виходить пишний, ніжний, високий, завжди вдається на 12 балів та не осідає при випіканні!

Бісквіт

  • На форму 20 см: 4 яйця, 160 г цукру, 150 г борошна (якщо шоколадний то 110 г борошна і 40 г какао), 36 г крохмалю, 1,5 ч. ложки розпушувача, 50 г води і 50 г масла.
  • З цих продуктів виходить торт ±1 кг. На форму 28 см все перерахувати на 7 яєць.

Білки і жовтки розділити, білки збити до пишної піни, потроху додати половину цукру і збити до гладкої блискучої піни. Жовтки збити з рештою цукру в світлу густу піну. Обережно перемішати білки з жовтками, додати борошно, крохмаль і розпушувач, обережно перемішати. Воду з маслом закип’ятити і вилити в тісто гарячою. Перемішати.

Ставити в гарячу (!) духовку або мультиварку. Випікати при 180-200 ОС, в мультиварці – на режимі випічка. Не відкривати 40 хв, а далі перевіряти на пружність.

А ще господинькам на замітку: коли спечете бісквіт, остудіть його, замотайте в харчову плівку і покладіть в холодильник на ніч. Бісквіт не буде кришитися і буде вологим, можна навіть не просочувати сиропом!

Обов’язково просочую і роблю крем пломбір (на сметані).

Крем “Пломбір” на сметані

  • 2 яйця, 2 ст. ложки борошна, 180 г цукру, 350 г сметани (25%), 250 г масла.

2 яйця, 2 ст. ложки борошна, 180 г цукру, 350 г сметани (25%), збити і заварити на водяній бані (як манна каша), охолодити. 250 г масла збити і потроху додати заварний крем, все збити. Ванілін додати за бажанням. Крем густий, можна використовувати і для перемазування, і вирівнювання торта. Добре смакує з фруктами (пробувала з вишнею+шоколадний бісквіт, банан, ківі, апельсин, персик зі звичайним бісквітом).

Рецепт Тетяни Романенко

Радимо також приготувати бісквіт за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook