Ковбаса у мультиварці
1,1 кг м’яса (500 г свинного фаршу і 600 г філе курки, порізаного 2Х2 см), 18 г солі, 5 г свіжого часнику або 1 ч. ложка сушеного, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 0,5 ч. ложки меленої солодкої паприки, 1 ч. ложка майорану або італійських трав, 1 ст. ложка желатину, 0,5 скл. води.
М’ясо помити, обсушити, порізати чи змолоти. Додати все, крім желатину і води. Вимішувати хвилин 7-10, потім всипати желатин, вимішати. Влити воду і ще мішати, доки м’ясо її не вбере (3-5 хв).
Замотати в плівку і сформувати ковбасу. Я ще додатково тісно замотувала в рукав і зав’язувала кінці. Покласти в холодильник на 8-12 год. Далі покласти ковбасу в мультиварку, залити водою, щоб покрила. Готувати при температурі 80 °С 2 год або по 10 хв на кожен см (в діаметрі) ковбаси.
Можна брати будь-яке м’ясо. Якщо не молоти, а порізати 4Х4 і дати вистоятися в холодильнику 24-48 год (1 раз перемішати), то вийде “вітчина”.
Рецептом поділилася Валентина Бурко