Якщо ви досі відмовлялися від хліба, боячись втратити талію, можете перестати це робити. Якісний хліб з цільнозернового борошна є чудовим доповненням в раціоні, переконані фахівці. Зокрема, цей продукт є хорошим джерелом клітковини і вітамінів – наприклад, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.
Твердження, що від хліба повніють, дієтологи вважають невиправданим. Перш за все, вага збільшується від зловживання калоріями, непомірності в їжі. Крім того, причиною збільшення маси тіла є додаткові інгредієнти, разом з якими вживається основний продукт – якщо в них поєднуються жир, сіль і цукор, засвоїти цей «букет» без наслідків для фігури буде справді проблематично.
Скільки ж можна їсти хліба, не боячись погладшати?
“При відсутності протипоказань, можна вживати до 300 грамів хліба в день”, – порекомендували дієтологи.
Прийнято вважати, що чорний хліб корисніший, ніж білий. Дослідження, яке проводилося в Ізраїлі показало, що чорний і білий хліб майже однаково впливають на роботу організму і обмін речовин. Те, як організм засвоює хліб, залежить від індивідуальних особливостей, пов’язаних, насамперед, з генетикою: деякі люди краще сприймають білий хліб, тоді як іншим більше підходить чорний.