Крамбамбуля з’явилася у Великому князівстві Литовському у XVIII столітті. Напій був жіночим (25-градусний і солодший) і чоловічим (міцний, 40-градусний). Готується він лише за 15 хв, а потім настоюється в темряві 7 діб. Дуже приємний і надзвичайно смачний.
Крамбамбуля
0,5 л горілки, 200 мл води, 100 г меду, по 5 горошин чорного і духмяного перцю, 5 бутонів гвоздики, 2 палички кориці, 1/8 цілого або на кінчику ножа меленого мускатного горіха.
- Потовкти у ступці або перемолоти в кавомолці чорний і запашний перець. Скласти в каструльку спеції, додати воду, мед, довести до кипіння, варити на малому вогні 10 хв.
- Коли охолоне, додати горілку. У цей момент можна регулювати міцність напою. Залити все у пляшку (разом зі спеціями), щільно закрити і дати настоятися в темному місці 7 днів.
- Потім процідити, охолодити і можна наливати в маленькі чарочки!
Post Views: 32