Рогалики
- 1 пачка маргарину (250 г), 3 яйця, 1 ч. л. цукру (для дріжджів), 4–5 ст. л. цукру (для тіста), 500 мл кефіру, 100 г дріжджів, борошно (щоб тісто було м’яким, як на вареники), начинка на вибір (густе варення, варене згущене молоко), цукрова пудра для посипання.
Дріжджі присипати 1 ч. л. цукру та залишити, щоб вони почали «працювати». Яйця збити з 4–5 ст. л. цукру, додати кефір і підготовлені дріжджі, добре перемішати.
Борошно розтерти з маргарином, потім влити рідку суміш і замісити м’яке тісто. Залишити його підходити.
Готове тісто розкачати у коло, поділити на сектори. На краєчок кожного викласти начинку, згорнути у рогалики. Викласти у форму, вистелену пергаментом, та випікати при температурі 180 °C до золотистої скоринки.
Готові рогалики злегка остудити й посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Юлії Якіб’юк
Радимо також приготувати:
- Галицькі рогалики з повидлом – їси і не можеш зупинитися!
- Рогалики, які тануть у роті (дуже простий рецепт)
Post Views: 259