Кухня Рецепти

Солянка “Новорічна”

Після свят у холодильнику зазвичай залишається усього потрошку: ковбаски, м’яска, сиру, оливок. Не пропадати ж добру!

09.01.2017 21:29

Інгредієнти:
По 1 лимону і морквині, 0,5 кореня селери, 4 солоні огірки, 300 г різного копченого м’яса, 500 г кісток (звичайних або копчених), 4 цибулини, по 100 г маслин і томатної пасти, 2–3 горошини духмяного перцю, 1–2 лаврові листки, олія, масло, сіль, перець, 1 пучок петрушки, 3 л води, 0,5 скл. розсолу.

Кістки промити, залити водою (щоб покрила), довести до кипіння, воду злити і залити ще раз. Після закипання додати моркву і селеру, зелень пучком, варити до готовності. Цибулю порізати й обсмажити на суміші масла та олії, додати томат, тушкувати 20 хв. Копченості порізати брусочками. Обов’язково мають бути молочні сосиски. Чим більше різновидів копченостей, тим смачнішою буде солянка. Усе, крім сосисок, злегка обсмажити на сухій сковорідці. Огірки порізати соломкою, занурити в окріп, проварити 5 хв. Розсіл підігріти. Покласти у бульйон копченості, варити 10 хв, додати сосиски, засмажку, розсіл, огірки. Посолити, поперчити. Маслини і скибку лимона класти у тарілку. Подавати зі сметаною. Можна додати картоплю, порізану кубиками.