перець консервований

Дуже вдалі рецепти консервованого перцю на зиму

Із перцю можна приготувати різноманітну і дуже смачну консервацію на зиму. Ми зібрали перевірені рецепти консервованого перцю. Навіть не знаємо, який кращий - усі варті варті уваги!

Маринований перець

3 кг перцю (помити, порізати смужками, якщо довгі – то ще навпіл). 1 скл. оцту (250 мл), 1 скл. олії, 1 скл. цукру або меду, 1 скл. води – усе в миску, щоб потім помістився перець. Як закипить, всипати перець, трошки присолити. Тушкувати. Коли перець змінить колір – закрити в банки і вкутати. Рецепт Ольги Сувак

Рецепт консервованого цілого перцю

На 6 кг перцю (цілий, не чистити) – 5 л води, 100 г олії, 750 г оцту, 1 кг цукру, 5 ст. ложок солі, лавровий лист, чорний та духмяний перець. Маринад закип’ятити. Кинути перець, попередньо в кожному зробити пару проколів вилкою. Проварити 10-15 хвилин після того закипання. Банки простерилізувати. Укласти в банки перець, залити маринадом, закрутити. Виходить дуже-дуже смачний. рецепт Людмили Новак

Салат із перцю і бурих помідорів

1 кг перцю, 1 кг бурих помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі. Перець соломкою, моркву на терці, помідори і цибуля – півкільцями. Змішати, додати 1 ст. ложку цукру, 1 ст. ложку оцту, 3-4 ст. ложки олії, сіль до смаку, перець горошок. Хай постоїть 0,5 год, потім накласти в банки і стерилізувати 1 год (банки 0,5 л). Рецепт Мирослави Овчар

Лечо (дуже смачне)

32 шт. болгарського перцю порізати соломкою (завжди роблю із товстостінного і кольорового, так набагато смачніше і гарніше), 12 шт. моркви соломкою, 12 шт. цибулин напівкільцями. Маринад: 2 або 2,5 л томатного соку (без шкірок і зернят), 1 скл. олії, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки солі
Порізану моркву вкинути у сироп і тушкувати 30-40 хв. Потім додати цибулю та перець і тушкувати ще 15 хв. Додати 100 г оцту, можна трохи менше. Протушкувати ще декілька хвилин, розкласти у стерилізовані баночки і закрутити. Вихід – 4,5 або 5 літрів. Рецепт Даші Смирнової
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook