Що додають у м’ясні паштети, щоб зекономити

У м'ясні паштети нічого, крім спецій і м'ясної сировини, не повинно бути додано, але виробники заради економії додають рослинні компоненти.

Споживач повинен звертати увагу на маркування продукту, де вказані складові. Печінкові паштети бувають м’ясні та м’ясо-рослинні.

-М’ясні консерви повинні бути виготовлені тільки з м’ясної сировини. Якщо це печінковий паштет, то відповідно, він повинен бути зроблений з печінки. Туди дозволяється додавання інших субпродуктів, однак ніякої не м’ясної сировини, крім спецій, там бути не повинно.

В м’ясо-рослинні консерви, припустимо, в паштети, в яких дуже перетерта консистенція, набагато простіше щось додати. Туди можна додати рослинний білок, і не обов’язково це може бути соя. У м’ясо-рослинний паштет може бути додана клітковина, кукурудзяний, рисовий, гороховий білок – тобто, будь-який рослинний компонент. Цим самим виробник може заощадити на вартості.

Що стосується маси продукції, то тут споживачеві слід звертати увагу не просто на розмір баночки, а на те, яка вона по масі. Здавалося б, однакові за розміром баночки можуть бути різної маси. Як правило, ми звикли до стандартних банок, однак зараз у різних виробників можуть бути банки і по 220 г, і по 180. Зрозуміло, всі видивляються продукти дешевше, тому потрібно не просто дивитися, скільки коштує банка, а звертати увагу на вагу продукту.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook