1. Запобігає захворюванням серцево-судинної системи
Полуниця містить антиоксидант, відомий як антоціанін, який засвоюється організмом і допомагає покращити здоров’я серцево-судинної системи.
Ця сполука зменшує запалення й такожзнижує рівень холестерину та тригліцеридів. Вона допомагає знизити ризик розвитку гіпертензії завдяки тому, що робить артерії еластичнішими та запобігає обструкціям.
Якщо їсти полуницю два або три рази на тиждень, можна навіть зменшити ймовірність серцевого нападу або інсульту.
2. Зволожує
Завдяки високому вмісту води (понад 92%)полуниця є одним із найкращих зволожуювальних продуктів, які тільки можна уявити. Вона чудово підходить для спекотних днів не лише тому, що добре освіжає, а завдяки здатності запобігати впливу зневоднення.
Крім того, полуниця є одним із найкращих продуктів для спортсменів. Важливі мінерали, які вона містить, допомагають підтримувати нормальний баланс електролітів в організмі.
3. Допомагає покращити настрій
Користь полуниці для здоров’я не варто обмежувати лише фізичними змінами, адже вона впливає на настрій.
Серед поживних речовин, які містяться в цій ягоді, є вітамін B1, відомий як “вітамін доброго настрою”, який допомагає подолати дратівливість і сум.
Ця поживна речовина засвоюється нервовою системою та стимулює її роботу, щоб збільшити вироблення гормонів, які відповідають за хороше самопочуття.
4. Покращує стан шкіри
Завдяки своєму складу поживних речовин і високому вмісту води ці маленькі ягоди є чудовим засобом для здоров’я та краси шкіри.
Якщо їсти полуницю регулярно, це сприяє виведенню токсинів, які пришвидшують старіння, і водночас допомагає відновити баланс pH шкіри.
5. Бореться із закрепами
Полуниця містить багато клітковини, яка в поєднанні з водою покращує роботу кишківника, щоб сприяти виведенню відходів. Така властивість полегшує рух кишковим трактом.
Водночас полуниця допомагає контролювати запалення в черевній порожнині й інші симптоми повільного травлення.
6. Це натуральний протизапальний засіб
Полуниця й інші ягоди чудово зменшують запалення завдяки високому вмісту вітаміну C, важливих мінералів та антиоксидантів.
Ці поживні речовини є секретом її протизапальних детоксикувальних і сечогінних властивостей, які сприяють виведенню відходів і нормальній роботі клітин.
Саме тому цей фрукт добрез німає біль у м’язах і суглобах і навіть допомагає в лікуванні артриту.
7. Корисна для очей
У полуницях високий рівень таких пігментів, як лютеїн. Цей каротиноїд позитивно впливає на здоров’я очей.
У поєднанні з вітаміном С, він створює фільтр, який захищає очі від впливу ультрафіолетових променів і токсинів із навколишнього середовища. Таким чином, знижується ризик розвитку катаракти та дегенерації макули.
Вітамін С підтримує здоров’я рогівки та сітківки і стримує наслідки старіння.
8. Зберігає мозок молодим
Флавоноїди, які містяться в цих маленьких ягодах, чудовооптимізують роботу мозку завдяки тому, що зменшують оксидативний стрес.
Їх пов’язують зі зниженим ризиком погіршення когнітивних здібностей у похилому віці. Полуниця також добре запобігає нейродегенеративним захворюванням.