Кисла полуниця корисніша за солодку

Дієтологи радять щодня з’їдати кілька ягід, аби зміцнити імунну систему, очистити нирки та сечовивідні шляхи. Додають її і в меню хворим на діабет.

Почався полуничний сезон, коли ягоди можна купити за доступною ціною. Дієтологи радять щодня з’їдати кілька ягід, аби зміцнити імунну систему й стінки судин, очистити нирки та сечовивідні шляхи. Додають її і в меню хворим на цукровий діабет. Ось вагомі причини, щоб полюбити цю ягоду.

1. Омолоджує організм.
У полуниці переважають вуглеводи, які активізують обмінні процеси, змушуючи організм швидше оновлювати клітини.

2. Знижує температуру, розріджує кров.
Особливо корисна для організму кисла полуниця, тому не варто додавати до неї цукор: ліпше пом’якшити кислий смак сметаною, вершками чи молоком.

3. Наповнює енергією.
До складу полуниці входить щавлева кислота, яку організм може використовувати як джерело енергії.

4. Лікує дисбактеріоз.
Полісахариди полуниці разом з органічними кислотами сприяють нормалізації складу мікрофлори кишківника, позбавляють дисбактеріозу і виводять з організму токсини, важкі метали.

5. Джерело полівітамінів.
Регулярне вживання полуниці здатне усунути сезонний зимово-весняний авітаміноз і наповнити організм дефіцитним вітамінами С, Е та групи В. Крім того, ці ягоди містять чимало металів: марганцю, калію, кальцію, міді, кобальту, молібдену, до того ж у такій формі, що легко засвоюється.

6. Підсилює потенцію.
Активізуючи обмінні процеси та омолоджуючи організм, полуниця створює умови не тільки для більш ефективної та плідної праці, але й для посилення потенції. Цинк, що міститься в полуниці, підвищує лібідо, тому є всі підстави вважати полуницю «природною віагрою».

7. Природний косметолог.
Полуницю активно використовують у косметології, якщо нею регулярно і правильно користуватися, вона допоможе оздоровити організм, усунути низку проблем шкіри, волосся та нігтів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook