Зайва скибочка бекону підвищує ризик раку на 20%

В день лікарі рекомендують з’їдати не більше 70 грамів переробленого м’яса. З’їдена додатково до цієї кількості скибочка бекону може значно підвищити ризик раку. Ось чому.

Група вчених на чолі з фахівцями з Оксфордського університету прийшла до висновку про те, що навіть дуже невелика кількість продукції з переробленого м’яса, яку людина вживає понад норми, збільшує схильність до захворювання на рак.

Автори проекту шість років спостерігали за змінами в стані здоров’я 500 тисяч осіб, які вживали різну кількість м’яса. За час дослідження більше 2,6 тисяч учасників захворіли на рак товстого кишківника. Вчені проаналізували зв’язок між ризиком цього захворювання і особливостями харчування людей.

Відповідно до рекомендацій Національної служби охорони здоров’я Англії, щодня слід вживати не більше 70 грамів переробленого м’яса. Фахівці констатували, що у людей, які їдять цей продукт щодня в кількості, що перевищує цей ліміт, збільшувався ризик захворіти на рак товстого кишківника. Причому, як виявилося, викликати подібний ефект може навіть незначне зловживання – буквально додаткова скибочка бекону.

«У тих, хто в середньому вживає 76 грамів червоного і переробленого м’яса в день, ризик розвитку раку більш високий, ніж у тих, хто вживає 21 грам. Щоденне вживання понад 70 грамів м’яса робить ризик захворіти на рак товстого кишківника на 20% більшим», – підсумували фахівці.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook