Здоров'я та краса Народна медицина

Якщо вас турбує високий тиск, то зверніть увагу на цей засіб!

Ось як зменшити тиск за допомогою буряка…

Артеріальна гіпертонія — дуже поширене хронічне захворювання сучасності. Ця хвороба може протікати безсимптомно й при багаторічному перебігу цього захворювання організм поступово адаптується до високого тиску, і самопочуття людини може залишатися порівняно непоганим. 

При цьому підвищений артеріальний тиск справляє негативний вплив на кровоносні судини і внутрішні органи: головний мозок, серце, нирки. Це нерідко призводить до таких серйозних ускладнень, як інсульт, ішемічна хвороба серця (стенокардія), інфаркт міокарда, серцева і ниркова недостатність.

Для зниження кров’яного тиску необхідно вести збалансоване життя, позбутися шкідливих звичок, слідкувати за харчуванням та займатися спортом. 

Також підтримувати артеріальний сік в нормі вам допоможе буряк. До його складу входять вітаміни А і С, а також містяться важливі мікроелементи кальцію, фосфору і калію. Окрім насичення організму корисними мікроелементами, він також має здатність знижати кров’яний тиск.

Вченими було доведено, що буряк володіє великою кількістю корисного впливу на людський організм, зокрема:

  • протизапальний засіб,
  • знижує кров’яний тиск,
  • сприяє детоксикації організму,
  • знижує ризик серцевої недостатності та інсульту,
  • покращує функціонування мозку.

Останні дослідження підтвердили, що через кілька годин після вживання соку буряка систолічний кров’яний тиск в групі людей, які не страждали від високого кров’яного тиску, в середньому знизилося на 5,4 бала.

Буряк корисний для організму через високий вміст натуральних нітратів. Оксид азоту, який входить до його складу зміцнює імунну та кровоносну системи.

Оксид азоту — це розчинний газ, який безперервно виробляється в клітинах людини амінокислотою L-аргінін. 

Цей елемент збільшує загальну витривалість організму на цілих 16%, тому часто сік буряки п’ють спортсмени.

Буряковий напій

2 буряки слід ретельно очистити та подрібнити. Залити водою та кип’ятити 5 хвилин. Відвар остудити та помістити буряк разом з водою в чашу блендера. Подрібнити разом з морквою та яблуком та вживати двічі на день. 

Буряк з апельсином і лимоном

В блендері необхідно змішати 50-70 г сирого буряка, 1/2 апельсина та трішки лимонного соку.  Додайте 150-200 мл води. Напій готовий.

Дата публікації: 22.04.2020 img Поділитися