Які соуси приготувати до картоплі?

Навіть найбанальнішу страву з картоплі – пюре, варену у кожушках або запечену – можна перетворити на оригінальну. Достатньо приготувати соус.

Навіть найбанальнішу страву з картоплі – пюре, варену у кожушках або запечену – можна перетворити на оригінальну. Достатньо приготувати соус.

Сирний. 1 п. салатного майонезу, 150 г копченого сиру, 2 зубці часнику. Сир дрібно потерти, часник вичавити. Усі складники змішати у блендері протягом 5 хв.

Грибний. 150 г печериць, 1 цибулина, 1 ст. ложка борошна, 50 г масла, 150 г вершків. Печериці порізати пластинами, обсмажити на маслі з подрібненою цибулею. Розтопити масло й обсмажити в ньому борошно до світло-бежевого відтінку. Додати гриби, перемішати, зняти з вогню. Влити половину вершків. Перемолоти усе на пюре. Решту вершків додавати потроху, щоб соус набув консистенції густої сметани. Посолити й поперчити.

До дерунів. 3 ст. ложки сметани, 1 солоний огірок, 3 ст. ложки майонезу, зелень, часник, перець, сіль. Змішати сметану з майонезом, додати дрібно потертий огірок і вичавлений часник. Посолити й поперчити. Можна додати подрібнену зелень.

Плавлений. 1 плавлений сирок, 1 дес. ложка майонезу, 1 ч. ложка кетчупу, паприка, перець. Сир подрібнити, посипати спеціями, поставити у духовку або мікрохвильовку, щоб розплавився, швидко перемішати. Додати майонез і кетчуп, знову перемішати.

Вершковий. 150 г вершків, 100 г масла, 50 г твердого сиру, 2 ч. ложки крохмалю, 50 мл молока, перець, зелень. На сковороді нагріти масло, додати вершки і сир, посолити. У склянці з холодним молоком розчинити крохмаль, влити в киплячу на сковороді масу. Продовжувати нагрівати сир, помішуючи його доти, доки загусне. Додати чорний перець і спеції. Можна підфарбувати дрібно порізаною зеленню.

А-ля дза-дзик. 1 скл кефіру, 1 зубець часнику, 0,5 ч. ложки орегано. Кефір змішати з подрібненим часником, додати спеції. Настояти 10 хв.
Горіховий. 200 г горіхів перемолоти у блендері до однорідної маси. Додати вичавлений зубець часнику, сіль, кінзу, куркуму. Розвести теплою водою до потрібної консистенції.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook