Торт “Спартак” із литими коржами і ванільним кремом

Любите "Спартак", але не любите довго возитися з тістом і розкочувати тонкі коржі? Тоді цей рецепт саме для вас! Марудитися із коржами не треба – просто розмазати рідке тісто по деку! Виходить дуже смачний торт із ніжними коржами. Він тане у роті!

Торт “Спартак” литий

Тісто. 4 яйця, 150 мл жирної сметани, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок розтопленого масла, 1 ст. ложка рідкого меду, 1 ч. ложка соди (погасити 1 ст. ложкою оцту), 4 ст. ложки какао, 1,3 скл. борошна. Склянка об’ємом 250 мл.

Коржі. Усе збити, випікати, виливаючи тісто і тонко розмазуючи по застеленій пергаментом формі. Пекти при 180 ОС (печеться досить швидко, 4–6 хв, не пересушіть!). Розмір форми не має великого значення: візьмете малу – вийде більше коржів, велику – менше. Для однієї порції тіста беріть невелику форму. Я робила подвійну порцію.

Крем: 2 п. ванільного пудингу заварити на молоці згідно з рецептом на упаковці. Збити до пухкості масло ( 300-400 г), по ложці ввести ванільний пудинг. Дуже смачно!

Рецепт і фото Христини Саєнко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook