Кухня Рецепти

Торт “Снікерс” із кавовим бісквітом, арахісом і карамеллю

Тільки уявіть неймовірний смак цього торта: пухнастий бісквіт на каві, ніжний крем із вареним згущеним молоком, арахіс й ароматна карамель в обіймах шоколадного ганаша… Хочете шматочок?

13.02.2020 15:17

Торт “Снікерс”

Форма 20 см. Коржі: 190 г борошна, 1 яйце, 75 мл молока, 75 мл олії, 45 г какао, 200 мл окропу, 200 г цукру, 2 ч. ложки розчинної кави, 1 ч. ложка розпушувача, 0,25 ч. ложки соди.

У мисці змішати сухі інгредієнти (окрім кави та цукру), просіяти та ретельно перемішати вінчиком. Цукор перетерти з олією та додати яйце, перемішати, додати молоко, сухі інгредієнти. Зробити каву і влити в суміш, швидко перемішати. Випікати при 180 °С до готовності. Тісто буде рідке, тому роз’ємну форму треба обмотати знизу фольгою. Корж охолодити та розрізати на 3 частини.

Ганаш: 180 г шоколаду, 180 г вершків (від 30%).

Шоколад і вершки помістити на парову баню, помішувати до розчинення. Накрити плівкою впритул, помістити в холодильник. Перед збиранням торта збити міксером.

Крем: 180 г масла (82,5%), 380 г вареного згущеного молока.

М’яке масло збити, по ложці додавати згущене молоко.

Карамель: 200 г цукру, 200 г вершків, 70 г масла. А також 200 г арахісу.

Цукор помістити в сотейник з товстим дном, розтоплювати на середньому вогні до утворення карамельної облямівки, готувати до розчинення всього цукру, при необхідності мішати дерев’яною лопаткою, влити гарячі вершки, обережно мішати до однорідної маси (буде сильно кипіти), додати масло збити блендером).

Зібрати торт: корж, крем, бортики з ганашу (щоб крем і карамель не випадала з торту), арахіс, карамель, корж, крем, бортики з ганашу, арахіс, карамель, корж.

Крем “Пломбір” (для покриття)

350 г сметани (20%), 110 г цукру, 3 ст. ложки борошна, 1 яйце, ванілін, 120 г масла.

Усі інгредієнти, окрім масла, ретельно змішати, поставити на водяну баню і варити до загустіння, охолодити. Збити м’яке масло, по трішки додавати заварну масу.

Рецепт і фото Аліни Бакалейко