Торт “Снікерс”
Форма 22 см. Бісквіт: 5 яєць, 150 г цукру, 180 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 1/4 ч. ложка соди, 25 г какао, 90 г гарячої води, 100 г олії.
Розділити білки і жовтки. Збити окремо білки, спочатку на середній швидкості, додати 80 г цукру в три прийоми, потім ще на високій швидкості до стійких піків. Жовтки збити з рештою цукру до світлої пухкої маси. Какао змішати з окропом, щоб розчинилося, трохи охолодити і додати до збитих жовтків. Туди ж додати олію і все збити. Змішати сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, соду). До білків акуратно вмішати лопаткою почергово сухі інгредієнти і шоколадно-жовткову суміш (в три прийоми). У форму з пергаментом перекласти пухку масу і випікати у вже розігрітій до 160 ОС духовці до готовності бісквіту (в мене він випікався 45 хв, від 30 хв я вже дивилася чи готовий).
Крем-чіз: 400 г сиру (перетерти через сито), 250 г маскарпоне, 120 г цукру, 70-100 г вершків від 33%(залежно від сиру), ванільний цукор. Перемішати всі інгредієнти в чаші міксера і збити на високій швидкості 1-2 хв.
Солона карамель з арахісом: 300 г цукру, 200 г вершків від 33%, дрібка солі, 50 г арахісу.
Цукор висипати у посудину з товстим дном і постійно помішуючи (!!!) розтопити до гарного золотистого кольору. Відставити і влити гарячі вершки, інтенсивно помішуючи, далі додати сіль. До ледь остиглої карамелі додати арахіс і розмішати.
Скласти торт: бісквіт розрізати на три коржі. Перший корж поставити в кільце, далі сирну масу викласти, формуючи нею бортики (зручно це робити з кондитерським мішком), всередину викласти карамель з арахісом. Зверху другий корж, далі сирна маса і третій корж + тоненький шар сирної маси, розрівняти і поставити в холодильник, щоб просочився і стабілізувався.
Глазур: 200 г шоколаду (розтопити), 50 г масла, 30 г арахісу.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 85