“Цьому рецепту пампухів (пончиків) вже більше тридцяти років, – розповідає господиня Надія Тимків. – Колись давно моя мама, їхавши в автобусі почула, як одна жінка ділилася цим рецептом пампушок з іншою. По пам’яті мама записала його і досі користується ним. І я вирішила поділитися ним з вами, щоб ніде не загубився. Бо рецепт – золото!”
Пампушки (пончики)
- 50 г дріжджів, 200 г молока, 4 жовтки, 4 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка маргарину (розтопити), 4 білки (збиті), 1 літр борошна.
У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор, відставити, щоб утворилася “шапочка”. До розтертих жовтків додати тепле молоко з дріжджами, збиті білки і поступово, вимішуючи, ввести борошно. Тісто відставити в тепле місце на 1 годину, щоб підійшло.
Формувати і начиняти пампушки звичним способом. Моя мама робить це так: розкочує половину тіста на стільниці, викладає начинку на відстані одна від одної (ми любимо вишню), накриває другою половиною розкачаного тіста і стаканом вирізає пампушки. Коли підростуть, смажити на кулінарному жирі або олії.
Рецепт і фото Надії Тимків
Радимо також приготувати пампухи (пончики) за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Золотий рецепт тіста для пампухів. Найпростіші, але найсмачніші!
- Бабусині, сирні, від Дарії Цвек, на жовтках і картопляному відварі: сім рецептів пампухів до Різдвяних свят
Post Views: 41